top of page

Duitsland (2012)


Vakantie 2012 Feldberg, Duitsland

23 juli

Maandagochtend om 06.30 uur vertrokken vanuit Hilversum. Gekookte eieren, gehaktballetjes, broodjes en Snelle Jelle's bij ons. 695 km gereden en 4x gestopt langs de "autobahn" voor snacks en koffie. 15.55 waren we bij Aparthotel Feldberg. Snel ingecheckt en naar ons eigen appartement gegaan. Duitse degelijkheid is de enige beschrijving. Erg veel stof aanwezig, we zitten helemaal vol. 'S avonds pizza gegeten aan de voet van de kabelbaan.

24 juli

Verse Duitse broodjes 's ochtends en daarna 10 minuten met de auto naar beneden voor wat boodschappen bij de Lidl. ' S middags met de kabelbaan omhoog gegaan en daar nog een toren beklommen voor het uitzicht. In ongeveer een half uurtje naar benden gelopen. Beneden wilde Kane graag "Klettren" ofwel boomklimmen via allerlei vage constructies. Kane was echt in z'n element en vond het echt geweldig. Mirandus haakte meteen af, had last van z'n hoogtevrees. Joey echt een doorzetter en ikzelf vond het wel aardig, maar durf niet zoveel. Een parcours gedaan. Thuis ge-gourmet.

25 juli

Met de bus naar de Tittisee. Een groot meer tussen de bergen in. Daar wat rondgelopen en een klein elektrisch bootje gehuurd voor een half uur. Hele "See" rondgevaren. Op een terras koffie met Schwarzwalder Kirsch Torte gegeten.

"Weis wie sahne, rot wie die kirschen, schwarzbraun wie feinste shokolade.....".

Hausgemachte Schwarzwalder Kirschtorte!

Stukje terug gelopen en bij een openbaar zwembad nog even gelegen en gezwommen. Kane is de enige die de Titisee ingeweest is! Weer terug gelopen naar waar we eerder hadden gezeten en daar lekker geluncht. Reuzenrad ingeweest en nog een potje minigolf gespeeld. Joey was vet chagrijnig en is aan de kant gaan zitten na 5 holes. Terug met de bus naar Feldberg en iets verderop op een veranda buiten gegeten. Kane ging nog even voetballen, Joey terug naar huis voor z'n I-Pad en wij met z'n 2en nog een wijntje daar gedronken.

26 juli

Vandaag naar de watervallen van Triberg geweest, daar naar boven gelopen en via een zijpad weer naar de uitgang. Mooie waterval. Doorgelopen in de hitte naar de grootste Koekoeksklok van Duitsland, precies 5 minuten voor 12 daar.

12 x een koekoek en daarna weer verder..... Terrasje gepakt, kerk bezocht en het dorpje doorgelopen. Wat gegeten en doorgereden naar het dorpje Villingen. Daar een beetje gewinkeld en wat rondgelopen. Op de terugweg onwijs veel regen en zelfs wat bliksem. Terug in Feldberg wat boodschappen meegenomen bij de Lidl en thuis een soort van barbecue/gourmet gedaan buiten.

27 juli

Vandaag naar het Steinwaser Park geweest, 4 hele leuke attracties en voor de rest een soort van wildpark. Vele keren in de Aquasplash, rodelbahn, en de achtbaan geweest. Op de terugweg gestopt bij de watervallen van Todtnau. Gaaf! Mirandus en ik zijn tot boven gelopen en Joey & Kane hebben beneden gewacht. Terug naar Totdnau waar een kabelbaan omhoog was naar het begin van een 3 km lange rodelbahn! Zeer gaaf! In het dorp bij de kerk op een pleintje lekker gegeten.

28 juli

Vandaag met de bus en de trein (1-1/2uur) naar Freiburg geweest. Grote stad, veel winkels en mooie huizen. Beetje rondgelopen en buiten op een terrasje wat gegeten en "weggejaagd" door een enorme regenbui. 10 minuten later was het weer droog en scheen de zon alweer.

29 juli

Zondag rustdag!

Met de kabelbaan omhoog door de wolken heen, de Feldberg ligt in de wolken vandaag. Kane vond het superspannend. In 12 minuten naar beneden gelopen door de wolken heen.

30 juli

Vandaag naar Zwitserland gereden, naar Basel. Mooie stad aan de Rijn. Koffie gedronken aan de markt, prijzig! Beetje rondgelopen door de ouderwetse straatjes en later dure pizza geluncht. De Münster basiliek beklommen, waanzinnig! Je kon zowel de linker als de rechter toren op en van het uitzicht genieten. Via wenteltrappen, kantelen en gewone trappen. Supergaaf! Daarna nog even via de achterkant, via een soort van gallerij gelopen, ook alweer zo mooi. Aan de Rijn uitgekomen en een bootje naar de overkant genomen. Teruggelopen naar de parkeergarage en weer richting Feldberg gereden.

31 juli

Vandaag via Münstertall naar Staufen gereden, supermooie route en een gezellig ouderwets middeleeuws stadje. Koffie gedronken met taart en daarna richting de oude burcht gelopen. Een hele klim langs wijngaarden en boven weer een mooi uitzicht. Beneden op de brug wat gegeten en Kane is nog even door het water gelopen. Teruggereden naar Münstertall waar een schitterend klooster stond en wat zeker een bezoek waard was!

Op de terugweg gestopt bij Todtnau voor (alweer) een ritje in de kabelbaan en de rodelbaan. Mirandus is alleen naar beneden gelopen (een uur) en wij hebben een uur (!) in de rij moeten staan voor de rodelbaan, Joey scheurde vet hard! Beneden in het dorpje bij de kerk lekkere pizza/pasta gegeten. Terug bij de auto waren we de autoradio kwijt......zoeken en nog eens zoeken totdat Kane hem op een bankje vlakbij de auto zag liggen.......daar lag hij al sinds we de auto geparkeerd hadden.....!

1 augustus

Mooi weer (alweer!) en naar de Schluchsee geweest. Eerst een uur met een klein motorbootje gevaren, heerlijk. Daarna koffie gedronken met natuurlijk taart en daarna naar het Aqua fun park; dat lag direct aan de Schluchsee, dus je kon kiezen voor de See (20 graden) of het zwembad (26 graden) , wij hebben allebei gedaan. Rond 17 uur waren we weer thuis en hebben we een beetje gehangen.

2 augustus

Rheinfallen

3 augustus

Misschien hebben we iets teveel gedaan de afgelopen weken, iedereen is het een beetje zat. In de middag hierachter het "Wichtelpfad" gelopen, een heus kabouterpad....haha. Het was wel geinig om te zien, mooi aangelegd. Joey en Kane vonden het stom. Later in de middag richting de Tittisee gereden waar een megazwembad was. Allerlei verschillende glijbanen, de langste 180 meter lang. Joey is van z'n rubberband afgevallen en daarna "geschept" door een ander, hij viel heel hard op z'n gezicht. Mirandus ging hem op de baan halen en samen vielen ze weer, badjuffrouw ook de baan op en toen viel iedereen nog een keer! Wat een drama! Kane en ik zijn nog van 2 banen afgegaan en daarna hadden we het wel gezien. Joey had redelijk wat pijn in z'n kaak. Teruggereden naar Bahrentäl waar we tegenover de Lidl pizza hebben gegeten......niet lekker.....

4 augustus

Om 12 uur met de kabelbaan omhoog gegaan, de Feldberg op. Vanaf daar naar beneden gelopen naar de Feldsee. (2.1 km) Zeer mooie, steile route, met veel stenen en wortels, dwars door het woud heen. Bij de Feldsee aangekomen zijn Joey, Kane en ik even met onze voeten erin gegaan. Nog een klein stukje doorgelopen voor een "Gasthaus" en daar wat gegeten. Zelfde weg terug en het viel mee......in 30 minuten waren we bij ons appartement. 'S avonds gegeten bij Waldvogel, naast ons appartement. Niet zo lekker....

Featured Posts
Recent Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page