top of page

Roadtrip West-Amerika 2019

Roadtrip

Na bijna een jaar voorbereiden zijn we dan in Mei vertrokken naar Amerika voor onze roodtrip. Gestart in San Francisco en verder via Monterey, Santa Barbara, Los Angeles, Palm Springs, Kingman, Grand Canyon, Page, Bryce Canyon, Zion (Springdale), Las Vegas, Death Valley, Bakersfield, Yosemite National Park en weer terug in San Francisco.

San Francisco

Wij verbleven in hetzelfde hotel als in 2012, Beresford Arms (701 Post street). Zeer centraal gelegen, een beetje oubollig, om 17.00 uur serveren ze wel "complimentary cheese and wine", ontbijt bestaat uit fruit "Pastries" en koffie/thee.

Er is zoveel te zien en te doen in San Francisco dat je echt wel de tijd moet nemen. Wij hebben dit keer China Town met de Fortune cookie factory en de Tin How tempel bezocht. De Tin How tempel ligt eigelijk op een bovenverdieping en er heerst een serene stilte, op het balkon heb je gaaf uitzicht op Coit tower.

De Cable cars zijn altijd leuk om te doen en ook het (gratis) Cable Car museum (1201 Mason street) is zeker een bezoekje waard.

Het National Cementary gelegen op een heuvel in de Presidio, met waanzinnig uitzicht op de Golden Gate bridge moet je ook zeker niet overslaan. Er is zoveel te zien : Painted Ladies, Golden Gate Bridge, Castro buurt, Fishermans wharf met de zeeleeuwen en nog veel meer.

Wij hadden een auto gehuurd bij Alamo op O' Farrelstreet (vlak om de hoek bij ons hotel) vanuit daar ben je ook snel de stad uit. Wij hadden een Nissan Altima die van alle gemakken voorzien was.

Monterey

Via Highway 1 naar onze eerste stop onderweg; Monterey. De route is al gaaf en er valt onderweg een hoop te zien.

Monterey is een gezellig plaatsje met een Canary warf waar je een whale watching cruise kan boeken en vanwaar er een fantastische fietstocht begint over de 17 Mile drive. De fietstocht hebben wij gedaan (onder begeleiding) maar als je de keus hebt om hem zelf te fietsen zou ik dat aanraden, onze gids stopte teveel en was veel te lang van stof. 17 Mile drive is een absolute "must do" als je hier bent. Zoveel iconische landmarks zoals "The Lone Cypress" "Bird Rock" en de "Pacific Grove". Als je fiets hoef je geen entree te betalen.....

Gelegen naast Monterey is het fantastische kustplaatsje Carmel by the Sea met alleen maar laagbouw, geen grote bedrijven en alleen maar boetiekjes, restaurants en gallerijen. Clint Eastwood was hier ooit burgermeester.

Het strand is geweldig en loop gewoon wat door het fantastische dorpje heen en bewonder de huizen en straatjes.

Big Sur & Santa Barbara

De rit vanaf Monterey naar Santa Barbara (via Highway 1/Big Sur) is werkelijk fenomenaal! Bixby bridge, Hurricane point, Pfeiffer beach en de Mc Way Falls hebben wij aangedaan. Bixby bridge is een iconische brug met spectaculair uitzicht, stop net voor de brug voor een foto en stop zeker ook net na de brug voor een waanzinnig uitzicht! Pfeiffer Beach is gaaf met lichtpaars zand en woeste golven. Mc Way Falls is bijzonder en gaaf om te zien hoe het zoete water in het zoute water stort.

Santa Barbara is een leuke plaats met een lange winkelstraat (State street), gezellige restaurantjes het courthouse, veel palmbomen en een warf waar je de zon mooi onder kan zien gaan.

Los Angeles

De grootste stad in de staat Californië en de op een na grootste van Amerika. Het rijden ernaar toe en in de stad was verrassend makkelijker dan we hadden bedacht. De stad zelf is gigagroot en om van de ene naar de andere kant te gaan duurt al snel 3 kwartier! Het openbaar vervoer was niet duur, wij betaalden $ 9 voor een dagkaart. Het huis waar de tv serie Charmed (gedeeltelijk) is opgenomen stond hoog op mijn lijstje.

Charmed house

The walk of fame is zo ontzettend lang en ligt zo vol dat het handig is als je eerst opzoekt waar iemand z'n tegel ligt, scheelt een hoop wandelen.

De stad zelf is groot en onpersoonlijk, wij vonden er niet heel veel aan. Leuk om even gezien te hebben.

We hebben wel een ontzettend leuke dagtour gedaan "LA in a day" in ongeveer 7,5 uur word je de hele stad doorgereden in een minivan en stop je overal. Je ziet een hoop, maar je hebt niet echt de tijd om te genieten. Gelukkig waren wij de dag van aankomst al bij Beverly Hills geweest (èn gelunchd (!) voor het luttele bedarag van $ 95 voor een hamburger en een glas wijn (2 personen), maar ja het was wel op Rodeo Drive. ;-)

De Griffith Observatory was heel mooi om te zien en bij goed helder weer zie je de HOLLYWOOD letters goed liggen.

Heel veel bekende locaties te zien uit films en series, dat maakt de stad wel aantrekkelijk.

Palm Springs

Vanuit LA naar Palm Springs zag je de omgeving veranderen naar een woestijn landschap, de temperatuur steeg ook. Wij zijn gestopt bij de Palm Springs Aerial Tramway, een kabelbaan die je in 12,5 minuut naar de top van de San Jacinto Peak brengt. Mooi uitzicht onderweg en boven keek je uit over Palm Springs en de Coachella vallei. Wij hebben een kleine, maar zeer mooie trail gelopen (2,4 km). De Dessert view trail. klimmen en klauteren maar zeker de moeite waard.

Kingman

Vanaf Palm Springs via Joshua tree park naar Kingman gereden. Joshua tree park is werkelijk adembenemend mooi en zeker het omrijden waard. Onderweg de Barkerdam trail (2,4 km) gelopen, een korte maar fantastische trail over rotsen en stoffige paadjes, onderweg staan er overal cactussen (Joshua trees).

Volgende stop was Oatman, een oud "spookstadje" waar de ezels door het dorp lopen, wel toeristisch maar super leuk.Kingman was niet veel aan, het heeft een leuke ouderwetse dinner (Mr D'Z) helemaal in "Grease" stijl. Het eten was wel ok en leuk om daar te zitten.

Grand Canyon

Een flinke rit (3 uur) vanaf Kingman naar de Grand Canyon. De route was niet heel bijzonder en wij hadden in ons hoofd dat we de canyon al van te voren konden zien....... dit is dus niet het geval kwamen we achter. Pas toen we geparkeerd hadden en naar het vistors center waren gelopen zagen we een bordje met uitzichtpunt......Daar aangekomen viel onze mond open van verbazing en het spectaculaire uitzicht, zelden zo een natuurpracht gezien.

Snel een van de gratis bussen binnen het park genomen en bij Yaki Point uitgestapt. De bussen gaan om de zoveel minuten en er zijn verschillende (kleur) routes. Heel overzichtelijk en duidelijk. Het uitzicht vanaf Yaki Point was nog mooier. Wij zijn een klein stukje teruggegaan met de bus en uitgestapt bij Pipe Creek Vista Point, vanuit daar terug gewandeld langs de South Rimm. Je blijft je verbazen over het uitzicht.

Bij Bright Angel bicycle rental fietsen gehuurd de volgende dag en eerst naar het opstappunt Village route transfer gefietst, lekker vlak allemaal. Daar de fiets voorop (!) de bus geplaatst en bij Hopi Point weer uitgestapt met fiets en al. Er kunnen 3 of 4 fietsen op de bus. Als je vroeg bent heb je de minste wachttijd. Het was nog geen 5 minuten met de bus maar het was behoorlijk stijl! Vanaf Hopi Point kan je doorfietsen naar het eindpunt van de Rim : Hermits rest. Daar zit een klein winkeltje waar je souvenirs kan halen en koffie. Ga lekker op de een van de bankje zitten en geniet van het uitzicht en de rust.

De terugweg is af en toe wel pittig, maar zeker de moeite waard. Wij hebben nog een stuk gelopen direct langs de Rim, zodat je nog mooier uitzicht hebt.

Wij verbleven in Yavapai Lodge (binnen in het park), redelijke huisjes, maar dit scheelt je een hoop tijd en er zit een supermarkt en een restaurant op loopafstand.

Page

Het plaatsje zelf is niet zo bijzonder, een paar winkeltjes en een top restaurant Big John's BBQ, echt geweldig eten. probeer te reserveren want het zit snel vol, wij hadden niet gereserveerd en hebben ongeveer 20 min gewacht. Was het wachten zeker waard.

Vanuit Grand Canyon passeer je de Horse Shoe Bend, en absolute aanrader! Parkeer de auto voor $10,- en klim in ongeveer 10 minuten naar de Horse Shoe Bend

Horse Shoe Bend

Bij Page kan je een tour maken naar de Lower antelope of Upper Antelope Canyon. Wij kozen na lang onderzoek thuis voor de Lower. Zorg dat je ruim van te voren tickets boekt. (Dixies Ellie Lower Canyon Tours) Ze werken met time sloten en dat gaat prima. In kleine groepjes (ongeveer 10 personen) ga je naar beneden (onder begeleiding van een Indiaan).

Werkelijk adembenemend en nog nooit zoiets moois en spectaculairs gezien! We hebben ongeveer een uur (onder begeleiding) rondgewandeld.

Lower Antelope Canyon

Bryce Canyon

Wij verbleven bij Best Western Plus Ruby's Inn, een groot mooi hotel van alle gemakken voorzien. De shuttlebus naar het park en alle stops, vertrekt recht voor de deur.

Het enige nadeel is dat het hotel geen bar heeft (.....) het is een "Dry County". Dit betekend dat alcohol alleen verkocht wordt in "Liquer stores". Het hotel heeft er wel een, alleen de glazen (plastic) moet je halen bij de lobby. Je mag wel drinken in de lobby maar er werd gewaarschuwd bij de receptie om niet dronken te worden......

Wij waren er op 20 mei en het had net (weer) gesneeuwd en het sneeuwde later ook weer. Door de sneeuw lag er een klein laagje wit op de vuurrode rotsen en dat maakte het erg bijzonder.

Wij verbleven er 2 dagen en hebben vanaf Bryce Point via de rimtrail naar Insperation Point gelopen en de 2de dag vanaf Bryce Point gestart met de Peek-a-boo trail richting Navaro trail, door naar Queens garden trail om te eindigen bij Sunrise Point. Pittige wandeling met het eerste gedeelte "downhill" en het laatste stukje (zeer pittig) omhoog. Ongeveer 7,1 km maar echt fantastisch! Echt een aanrader!

Springdale (Zion)

Zion State Park is weer anders dan de voorgaande parken en het erdoorheen rijden (over een rood geasfalteerde weg, met veel bochten) vonden wij het mooiste aan het park. De shuttlebus genomen naar de Temple of Sinawave en vanaf daar een stuk terug gelopen.

Las Vegas

Aardig stukje rijden vanaf Springdale (273 km) en het grappige was dat je een stuk door woestijn landschap rijdt en opeens doemt er een megastad in de verte op! Vegas Baby!

Ons hotel lag aan de strip en wij betaalden er geen resort fees. Best Western Casino Royale. Keurig (redelijk kleinschalig) hotel en ernaast zit een "Denny's" waar je korting krijgt voor (goed) ontbijt. Het hotel heeft een eigen parkeerplaats en een klein zwembad. De receptie was even zoeken want je moet eerst nog het hele casino door.....waar ze dus ook nog mogen roken....

Als je de hele strip afloopt kom je vanzelf langs alle hoogtepunten en casino's. Aan het eind van de Strip (of het begin, ligt ervan af welke kant je komt) staat het beroemde "Welcom to Las Vegas" bord. Veel mensen willen op de foto en het duurde dan ook 20 minuten voordat we aan de beurt waren.

De "Big Apple rollercoaster" bij hotel New York New York is er een voor mensen met een sterke maag......ik heb de longen uit m'n lijf geschreeuwd maar het was heel vet.

De Bellagio fontein was ook heel gaaf om te zien van 15.00 uur tot 19.00 uur (doordeweeks) is er elk half uur een show en daarna ieder kwartier. Wij hebben de Eiffeltoren nog beklommen (tickets van te voren besteld) en het uitzicht als het donker wordt is supergaaf!

Fremont Street (oud Las Vegas) is ook wel even leuk om gezien te hebben, wij waren er overdag, maar ik denk dat het 's avonds leuker is. Bij Binions Gambling Hall kan je met één miljoen Dollar (gratis) op de foto. Na ongeveer een half uur kan je de foto ophalen.

De 2de dag in Vegas zijn we zeer vroeg opgestaan (3.15 uur!) voor een ballonvaart. Het veld waar we vertrokken lag toch wel een uur rijden buiten Vegas (Pas-rump) en we gingen met een georganiseerde tocht. 12 mensen in een mandje en ongeveer 4 km hoog geweest. In de verte zagen we Death Valley al liggen. Na ongeveer 3 kwartier varen hadden we een veilige landing en kregen we een glas Champagne.

Hele gave ervaring!

Ballonvlucht

Death Valley

Voordat we Death valley inreden nog even gestopt bij het plaatsje Pah-rump voor een laatste tankbeurt en wat versnaperingen gekocht bij de Wallmart. Verder onderweg kom je (bijna) niks tegen en tanken is in Death Valley een stuk duurder.

In Death Valley gestopt bij Dantes view, het hoogste punt. Hier heb je een mooi uitzicht op de zoutvlaktes beneden. Volgende stop Zabriskie Point, een merkwaardig stuk landschap, heel apart. Wij verbleven middenin Death Valley bij Stovepipe Wells, kleine kamers, weinig stopcontacten en er is een restaurant.

Er is een klein zwembad, souvenirwinkeltje en je kan er Death Valley Palm Ale kopen. Lekker opdrinken op de schommelstoelen die buiten staan en genieten van de ondergaande zon.

Stove Pipe Wells General Store

Bakersfield

Jammer genoeg was de Tioga road nog net open (26 mei) vanwege de sneeuw die er nog ligt, dus moesten we naar Bakersfield. Een stadje waar eigenlijk niks te beleven valt en waar wij ons verveeld hebben (lees : rustdag). Onderweg reden we door een oud en bijna verlaten mijnstadje Trona, het was te treurig voor woorden en we zijn niemand tegengekomen.

Yosemite National Park

Zeer vroeg gaan rijden want in Yosemite is het altijd vroeg druk, rond 09.00 uur waren we al op de plaats van bestemming en konden we ook nog parkeren. Wij verbleven in Half Dome Village (Camp Curry). Een megagroot tentenkamp met allemaal "bearlockers" voor de tentdeur. We hadden direct om een upgrade gevraagd vanwege de kou (bovenin het park ligt nog sneeuw, 27 mei). Voor $ 33 kregen we een "hatend" tent en dat was het geld dubbel en dwars waard! Doordat het beneden wel al dooit was het tentenkamp erg blubberig en de openbare ruimtes zoals douche en toilet niet echt fris....

Het is wel een geweldige locatie en de shuttlebus vertrok vlak bij onze tent.

Half Dome Village (Camp curry)

Er zat ook een fietsverhuurom de hoek en wij hebben fietsen gehuurd om te fietsen naar Mirrorlake, vlak daarbij de fietsen neergezet en het laatste stuk via een mooie trail gelopen, we hadden het ook kunnen fietsen zagen we later. Beetje door het park gefietst, Visitor Centre, Yosemite Fall en Yosemite Valley Chapel. Heel mooi allemaal.

De shuttle bus in het park was wel snel vol toen wij er waren en het duurde een redelijke tijd voor de volgende er weer was.

Mirror lake

De 2de dag zijn wij de Mist trail gaan lopen, wat een spectaculaire ervaring! Het eerste gedeelte was al geweldig, lopend langs de waterval met regenbogen neerstortend water en prachtige uitzichten. We werden op een gegeven moment wel wat nat, dus het is handig als je een poncho meeneemt. Om bij de Vernal waterval te komen moesten we nog 600 stenen treden naar boven lopen. Alle in verschillende hoogtes en het was best een pittige klim. Boven lekker op de keien gezeten en wat fruit gegeten, daar stort de waterval naar beneden. geinig om te zien hoe de anderen nog aan het ploeteren waren om omhoog te klimmen.

Er stonden bordje met Nevada fall, wat niet zo heel ver lopen was......niet gerealiseerd dat het een best wel pittige klim was! We moesten nu echt over rotsblokken heen klimmen en er leek geen einde aan te komen. Wij waren geregeld buiten adem, maar gelukkig de jongeren om ons heen ook. We werden boven getrakteerd op een fenomenaal uitzicht /omgeving en daar lekker onze meegebrachte lunch gegeten.

Het laatste stuk naar beneden via de John Muir trail gelopen, bijna alleen maar "downhill". Wel steil en we moesten zelf door een kleine waterval heen lopen. Waanzinnig leuk om te doen allemaal. In 5 uur tijd (met pauzes) hebben we zo'n 12 km gelopen.

San Francisco

Terug met de auto naar San Francisco. Hoe makkelijk het was om de stad uit te rijden hoe onduidelijk je de stad weer in reed. Via de tolbrug (Oakland bridge) veel rijen voor de tol en wel 12 stroken om in te staan, wij moesten natuurlijk van uiterst links naar rechts.....gelukkig ging alles goed en waren we snel bij het verhuurbedrijf terug. Auto ingeleverd (geen schade). We werden geeneens gecontroleerd...

Bij de Cheesecake Factory bovenop warenhuis Macy's op het terras gezeten aan Nachos. Altijd goed en lekker daar en het fantastische uitzicht niet te vergeten!

Nog veel gelopen door de stad 2 dagen lang, Fishermans warf, Market street, Castro, Alamo square, Golden Gate Park, en nog vele kilometers.

Het was een roodtrip om nooit te vergeten en ik zou het zo weer over doen!

Featured Posts
Recent Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page