top of page

Lissabon - Portugal (2016)


Tram 28

Ponte de 25 Abril

27 mei 2016

Pas om 16.50 uur vertrokken we vanaf Schiphol richting lissabon.

Na een goede vlucht kwamen we om 17.45 (plaatselijke tijd) aan. Snel een "Lisboa card" gekocht en met de metro richting centrum gegaan. Daar snel ons B& B opgezocht en ingecheckt. B7B Orange 3 house, heel centraal gelegen, ruime kamer en aardige mensen. ' s Avonds heerlijk gegeten bij "Madame Petisca" met mooi uitzicht op de Taag.

Madame Petisca : R. de Santa Catarina 17, Lisboa

28 mei

Na ons ontbijt snel de stad in om met de beroemde tram 28 naar de wijk Alfama te gaan. Daar de Pantheon kerk ingeweest, boven op het dak had je fantastisch uitzicht!

Hier ligt o.a. Amalia Rodrigues begraven (beroemde Portugese fado zangeres). Rondgelopen door de nauwe straatjes bij Castello Sao Jorge. Er stond een te lange rij bij het kasteel om naar binnen te gaan. Tussen de buien door koffie gedronken onderweg en nog een kerk ingeweest. Het waren gelukkig heel kleine buitjes en soms heel plaatselijk, voor de rest was het een heerlijke temperatuur. Half uur in de rij gestaan voor de "Elevador de Santa Justa" , een lift gebouwd in 1902, die de benedenstad verbindt met de "Largo do Carmo". (ruïne kerk). Bovenop kon je nog verder omhoog met een wenteltrap voor een geweldig uitzicht over de wijk Baixa.

Uitzicht bovenop de "Elevador de Santa Justa"

Boven bij "Bella Lisa" geluncht

(3 gangen voor € 11,90 inclusief

1 glas wijn en koffie!).

Doorgelopen langs de ruïne van de Carmo kerk en door de grote winkelstraat gelopen richting "Mercado da Ribeira".

Nog veel meer gelopen en de pont genomen over de Taag naar de overkant en daar met de bus naar het "Cristo Rei" beeld. Mooi uitzicht op de "Ponte de 25 Abril" en op Lissabon. Met de bus weer terug en benden in de wijk "Almada" wat gedronken met bruchette erbij. Beetje louche wijk. Pont weer terug genomen en via de wijk Bairro Alto een flink stuk gelopen. We wilden terug richting onze B&B maar tram 28 kwam niet opdagen. TukTuk genomen en zei vertelde ons dat de tram waarschijnlijk vast stond in het (chaotische) verkeer. ' s Avonds gegeten bij "Noo Bai" waar we met een kleedje op het terras zaten !

29 mei

Vandaag met de trein naar het "Unesco werelderfgoed" dorpje Sintra. Daar richting het Moors kasteel gelopen via een "Hiking trail" was wel even afzien, 2 km steil omhoog! Boven was het uitzicht en de "Castelo dos Mouros" echt fenomenaal! Je kon via de oude kantelen bijna helemaal rondlopen.

Castelo dos Mouros, Sintra

Heerlijk geluncht met "Vinho Verde" in het historische stadscentrum. Verder gereisd met de bus naar de oude maar altijd nog populaire badplaats "Cassis", beetje vergane glorie.... Wijntje gedronken op een terrasje en daarna weer met de trein terug naar Lissabon waar we heerlijke tapas gegeten hebben bij "tapas de Bairro".

30 mei

Met de tram naar Belém om daar naar de wereldberoemde bakkerij te gaan voor echte "Pasteis de Belém", deze bakkerij zit hier al sinds 1837 en in de oude bakoven worden dagelijks zo'n 12000 van deze overheerlijke custardtaartjes gebakken.

Pasteis de Belém.

Rondgelopen bij "Mosteiro de Jerominos (gesloten op maandag....), de toren van Belém (ook gesloten op maandag....) en doorgelopen naar het "Padrão dos Descobrimentos" (monument van de ontdekkingen). Deze was wel open en we zijn helemaal bovenop geweest.

Ergen in de buurt geluncht en met de tram terug richting centrum. Daar de "Bica de Finiculair" omhoog genomen richting onze B&B. Uitgecheckt, koffers gepakt en met de metro terug richting vliegveld.

Lissabon movie

Featured Posts
Recent Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page